Presentatie Woonprogramma Netterden

Woonwensen? Geef je op voor onze informatie- en contactenlijst!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen omdat je zelf woonwensen hebt? Ben je bijvoorbeeld (in toekomst) een starter of zoek je een andere woning? Geef je dan op voor onze ‘contactenlijst’ – alleen dan weet je zeker dat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen en ben je er zeker van dat je een uitnodiging krijgt als wij, de gemeente, of grondeigenaren nieuwe informatie presenteren!

Woonprogramma gepresenteerd

In 2020 en 2021 heeft DKK in Netterden het Woonwensenonderzoek uitgevoerd. Samen met de ‘werkgroep wonen’ en afgevaardigden van Stichting ’t Gemeynt en Gemeente Oude IJsselstreek heeft DKK een mooi rapport aan het college van de gemeente aangeboden.

Principemedewerking

Het college van de gemeente Oude IJsselstreek heeft een principemedewerking gegeven aan de ontwikkeling van 34 woningen op vier locaties in Netterden. De plannen zijn tot stand gekomen via de Kleine Kernen Aanpak van de gemeente, waarbij inwoners zelf het initiatief nemen en behoeftes inventariseren.

Netterden bouwt nieuwe woningen

Aan pand- en/of grondeigenaren, van de kansrijke locaties uit het onderzoek, is de mogelijkheid geboden een woningbouwplan in te dienen. Vier van de ingediende woningbouwplannen zijn opgenomen in het door DKK aangeboden woonprogramma. De initiatiefnemers kunnen met de principemedewerking in overleg met de gemeente Oude IJsselstreek hun plan verder uitwerken.

Van, voor en door Netterden

Wethouder Ben Hiddinga: “Netterden is inmiddels de zesde kleine kern die door deze aanpak kan gaan bouwen. De inwoners tonen zelf aan wat de behoefte is en in overleg met grond- en pandeigenaren in het dorp, worden ook gezamenlijk de plannen gemaakt. Het is bijzonder om te zien hoe inwoners zelf het initiatief nemen. Met ondersteuning vanuit de gemeente komen we tot meer woningen en behouden we de leefbaarheid. Zo zie je, dat we de woningnood op kunnen lossen, als we het samen doen.”


Downloads

Hier kun je het woonprogramma en de principemedewerking van de Gemeente nog eens goed nalezen:

Lees of download hier het woonprogramma:


Het persbericht waarin de gemeente de Principemedewerking kenbaar maakt:


Vragen of opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen, kun je ons het beste even mailen. Contact opnemen met het stichtingsbestuur kan met een mailtje naar 

De contactgegevens van DKK vind je op hun website:

https://dkkgelderland.nl/contact