Officiële Kick Off Dorpsautoproject

Dorpsauto_1

Eindelijk is het dan zo ver. Stichting ’t Gemeynt Netterden heeft 1 April officieel het daglicht gezien. En op een prachtige manier, want de stichting had het genoegen om haar eerste succesvolle project ‘De Duurzame Dorpsauto’ van start te laten gaan.

Voor deze opening waren gedeputeerde Conny Bieze van de Provincie Gelderland en wethouder Henk Hengeveld van Gemeente Oude IJsselstreek naar Netterden gekomen. In een volle zaal bij Partycentrum Terhorst werden diverse presentaties gehouden over mobiliteit, onder andere over Mobiel Gedeeld, de Toolkit voor vrijwilligersvervoer en de dorpsauto’s van Breedenbroek en Netterden.

 

Na de presentaties werden de auto’s gepresenteerd en werd de ingepakte dorpsauto van Netterden onthuld. Na de presentaties werden de auto’s gepresenteerd en werd de ingepakte dorpsauto van Netterden onthuld. En omdat het nu eenmaal 1 April was, kon dit niet zonder een grap. Niet de dorpsauto stond onder de deken, maar een prachtige rode Ferrari. Na wat commotie kwam onze auto geruisloos het plein oprijden. Ja, alleen de claxon van de enthousiaste chauffeur was hoorbaar, want de volledig elektrische auto is nu eenmaal erg stil.

Na de onthulling werd er een toost op het project uitgebracht. In onze mooie Walburgiskerk was er, onder het genot van een hapje en een drankje, ruime gelegenheid om met elkaar na te praten. Gedeputeerde Conny Bieze had tijdens het voorprogramma uitdrukkelijk de wens om zoveel mogelijk met de vrijwilligers in gesprek te gaan en dat is ook prima gelukt.

Al met al was het een prachtige ochtend. De bezoekers van buitenaf waren erg enthousiast over al het mooie dat Netterden te bieden heeft. Vooral het feit dat we dit samen met heel veel vrijwilligers hebben gedaan, maakte heel veel indruk. De complimenten gaan dan ook uit aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, in welke vorm dan ook!

Fotogalerij