Duurzame Dorpsauto

Duurzame Dorpsauto Netterden

  • Wat is de “duurzame” dorpsauto?

De duurzame dorpsauto is een volledig elektrische auto die door alle inwoners van het dorp Netterden kan worden gebruikt. Samen met ons team van vrijwillige chauffeurs, staan wij altijd voor je klaar!

Waarom elektrisch? Omdat het kan! Elektrisch rijden is de toekomst, dan kunnen wij in Netterden toch niet achterblijven?

 

  • Voor wie is de dorpsauto?

Iedereen die in Netterden woont, mag een ritje reserveren. Je hoeft niet hulpbehoevend, heel oud, of heel jong te zijn. De auto is van en voor iedereen.

Heb je wel hulp nodig? Bijvoorbeeld bij het dragen van de boodschappentas? Dat kan ook! Onze vrijwillige chauffeurs helpen je graag.

 

  • Wanneer rijdt de auto?

De auto rijdt maandag tot en met vrijdag van 7:00 tot 21:00 uur.

Zaterdag en zondag rijdt de auto van 9:00 tot 18:00 uur.

Wil je buiten deze tijden gebruik maken van de dorpsauto? Bel gerust, wij regelen het!

 

  • Bestemmingen?

De dorpsauto rijdt naar alle bestemmingen die binnen de 4 zones liggen. Dat zijn de meeste steden en dorpen in een omtrek van ongeveer 20 km.

Wil je op bezoek bij een familielid die in het buitengebied woont? Geen probleem! De auto rijdt altijd van deur-tot-deur. Als je bij het reserveren het adres van de bestemming opgeeft, komt het helemaal goed.

Naar bestemmingen die buiten de zones liggen, rijden we ook. Probeer dan wel altijd 7 dagen van te voren je rit te reserveren.

 

Kijk op de tarievenkaart voor alle bestemmingen. Klik hier.

Een aantal voorbeelden zijn:

Zone 1: Netterden & Azewijn

Zone 2: Gendringen, Ulft, ‘s-Heerenberg, Megchelen, Emmerik (Duitsland)

Zone 3: Silvolde, Terborg, Gaanderen

Zone 4: Doetinchem, Didam, Varsseveld, Kleef (Duitsland)

 

  • Kosten?

Elke zone kost € 2,20. Je rekent af met een strippenkaart. Deze kaart heeft 10 strippen en kost € 22,-. Je kunt deze kopen bij de stichting, bij Café Meijer en bij de broodjeskar Bäcker-Blitz.

Rijd je naar Ulft? Dan kost dat 2 strippen.

Wil je alleen even boodschappen doen? Als je binnen 45 weer wordt opgehaald, is de retourrit gratis. Duurt het langer? Dan moet je 2 ritten reserveren en betalen.

Ben je jonger dan 18 of volg je onderwijs (ook MBO, HBO en universiteit)? Een strip kost dan maar € 1,55! Je koopt dan een kortingskaart voor maar € 15,50.

Wil je naar een bestemming die niet binnen de zones ligt? Voor een rit naar Arnhem of Nijmegen rekenen wij een vaste prijs van 10 strippen. Je retourrit is altijd gratis.

Parkeerkosten zijn altijd voor rekening van de passagier.

Alle opbrengsten komen volledig ten goede van de dorpsauto. Met elke rit help je de dorpsauto voor Netterden te behouden.

 

  • Ritten Reserveren

Je kunt ritten reserveren door te bellen met de dorpsauto-mobiel:

06 – 239 729 78

Bellen mag elke dag tussen 15:00 en 19:00 uur. Eerder of later bellen kan ook, spreek dan de voice-mail in. We bellen je terug om de reservering te bevestigen.

Ligt je bestemming binnen de zones? Reserveer dan ten minste 1 dag van tevoren.

Ligt je bestemming buiten de zones? Reserveer dan 7 dagen van te voren.

Heb je vragen? Bel gerust!

Stuur je liever een mailtje? Dat kan naar:

 

  • Wie beheert de dorpsauto?

Wij zien de auto als een sociale schakel binnen de Netterdense gemeenschap. Al het werk wordt daarom verricht door vrijwilligers uit het dorp zelf. Wij doen alles op eigen kracht en eigen wijze. Daar is Netterden goed in, en daar moeten we vooral mee doorgaan. Vind je dat de vrijwilligers wel een extraatje voor hun inzet verdienen? In de auto is een fooienpotje. De vrijwilligers kunnen zelf beslissen wat ze met deze opbrengsten doen. Misschien een feestavond of een dagje-uit?

 

Heb je nog vragen? Lees ook eens onze 2 voorbeeldritjes door!