Glasvezel Buitenaf!

Aan alle inwoners van het buitengebied van Netterden en Megchelen! Kom maandag 5 februari van 19.30 uur tot 21.30 uur naar de aanmeld- en informatieavond bij Café Jan te Voert!


GLASVEZEL BUITENGEBIED, NU OF NOOIT!

Snel en betrouwbaar internet, tv en telefoon, als…
we tenminste 50% deelname halen.

Beste inwoners van het buitengebied,

U hebt enige tijd geleden een enveloppe in de bus gekregen met informatie over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Aan de aanleg zit wel één voorwaarde: 50% van alle aangeschreven adressen moet meedoen, dat zijn er in Achterhoek Zuid zo’n 2.800. In sommige buurtschappen hoor ik geluiden als: ‘Dat halen we gemakkelijk, iedereen hier wil meedoen’.
Maar er zijn wel degelijk ook bewoners die er niet van overtuigd zijn dat zij er baat bij hebben. “Ik heb via de schotel een goede ontvangst en internet gebruik ik weinig”.

Kosten
Het kost €12,50 per maand aan ‘vast recht’ zolang je in de woning woont. Je kunt die € 12.50 ook afkopen. Dan betaal je € 1.600 in één keer als de aansluiting is aangelegd en werkt. Dat bedrag heb je na ongeveer 10 jaar terugverdiend.
Naast het ‘vast recht’ betaal je voor een abonnement aan een aanbieder.

Aanbieders
Veel mensen in het buitengebied hebben nu een abonnement bij KPN. Helaas biedt KPN geen diensten aan via glasvezel in ons gebied.
Als u meedoet zult u dus een abonnement moeten afsluiten bij een andere aanbieder. Het hoeft niet veel meer te gaan kosten. Mensen die nu een KPN Compleet abonnement hebben blijven ongeveer hetzelfde betalen. (Ze verliezen echter wel de korting op hun mobiele abonnenment.)
Het gaat bij glasvezel overigens alleen over de vaste verbindingen voor internet, tv en de telefoon. Uw mobiele abonnement staat hier helemaal los van.

Oproep
Wij als ambassadeurs voor Megchelen en Netterden roepen iedereen op om mee te doen. We hebben nu de kans en het belang voor veel inwoners van het buitengebied is groot. Willen we ons blijven ontwikkelen en ondernemend zijn in het buitengebied, dan is goed en betrouwbaar internet noodzaak.
Hoewel sommigen best tevreden zijn over hun tv ontvangst en internet snelheid nu, wijzen we erop dat de hoeveelheid data die we met elkaar gebruiken jaarlijks ongeveer verdubbelt. Het gebruik van internet staat eigenlijk nog in de kinderschoenen en neemt een enorme vlucht. Denk aan: het bedienen van apparaten in huis, zoals de themostaat, de verlichting, camera’s, brandmelders, surfen, gamen, informatie zoeken, boeken lezen, film kijken, video bellen, huiswerk maken, chatten, online leren, zorg op afstand, controle op medicijn gebruik, slimme agenda, sociaal contact en nog veel meer.

Voor agriërs en ondernemers in het buitengebied is het van essentieel belang om hun bedrijf goed te kunnen runnen. Zoals bijvoorbeeld het contact onderhouden met afnemers en klanten, voor het aansturen en monitoren van (melk) robots waarbij grote hoeveelheden data worden verstuurd. Al die informatie gaat nu door hele dunne koperdraadjes die al 60 jaar in gebruik zijn. Hoe verder je van de centrale af woont hoe lager de snelheid. Hoe meer buren het internet gebruiken, hoe lager de snelheid.
Glasvezel kan oneindig veel meer en is heel snel, betrouwbaar en stabiel.

Waarde van uw woning.
Uw woning wordt met een glasvezel aansluiting beter verkoopbaar dan wanneer er geen glasvezelaansluiting in uw huis aanwezig is. Aanleg en aansluiting achteraf is heel veel duurder. Een abonnement voor één jaar (dat is de kortste periode die u moet afnemen), kost minder dan de kosten van aanleg later (minimaal € 995,-). Veelal zal het vele malen duurder worden, omdat u dan de werkelijk gemaakte kosten moet betalen. Als u eigenlijk niet wilt veranderen van provider, kan het dus evengoed een overweging zijn om een abonnement voor één jaar af te sluiten. Dat wordt de glasvezel aangelegd tot in uw woning. Na een jaar kunt u het abonnement weer beëindigen. Uw huis is dan klaar voor de toekomst. En… u telt mee om de 50% te halen.

Aanmeld- en informatieavond
Wij willen u zo goed mogelijk te helpen een juiste beslissing te nemen. Daarom organiseren de ambassadeurs van Megchelen:

op maandag 5 februari van 19.30 uur tot 21.30
een aanmeld- en informatieavond bij Café Jan te Voert

Om 19.45 uur is een centrale presentatie. Aansluitend kunt u aanschuiven aan tafels om uw persoonlijke situatie te bespreken en uw vragen te stellen. Naast ons als ambassadeurs zijn er ook een aantal lokale tussenpersonen aanwezig. Zij kennen de verschillende pakketten, kunnen (onafhankelijk) adviseren en zijn ook deskundig op het gebied van installatie bij u thuis. U kunt zich tijdens deze avond aanmelden. Dat kunt u natuurlijk ook thuis via internet, telefoon of per post. Een pakket afnemen via een tussenpersoon op de aanmeldavond is echter niet duurder.
Voor een goed advies is het wel belangrijk om te weten wat voor pakket u nu hebt en wat u in de toekomst wellicht extra zou willen. Er zijn namelijk wel verschillen tussen de providers.

Geen tweede kans.
Laten we als inwoners van het buitengebied deze kans niet voorbij laten gaan. Er zijn geen tekenen dat snel een tweede kans komt. Glasvezel wordt door de overheid niet gezien als een basisvoorziening zoals water, gas of electriciteit.

Ook mensen van buiten Megchelen zijn natuurlijk van harte welkom op deze avond. Inwoners binnen de bebouwde kom komen nu helaas niet in aanmerking voor glasvezel.

U bent van harte welkom en wij staan u graag te woord.

De ambassadeurs van Megchelen,

Derk Keuper 06 51938093
George Pastoors 06 49371195
Hans Alberse 06 83973195
Jacco Keuper 06 10350981
Jan Henk Heilersig 06 20452595
Jurgen Wissing 06 12851868

De ambassadeur van Netterden,

Camiel Vanderhoeven 06 43256898

Adressen in het ‘witte’ gebied zijn potentiële kandidaten voor de aanleg van glasvezel. Voor Netterden zijn er 39 adressen in het ‘witte’ buitengebied. Voor de aanleg van glasvezel in het grijze gebied, moeten we ons nog sterk gaan maken.
Woon je in het grijze gebied en wil je ook glasvezel? Laat van je horen en mail ons!! (Bron afbeelding
OudeIJsselstreekOpGlas.nl) 

 

Informatieavond Glasvezel Buitenaf

De afgelopen dagen hebben alle inwoners van het buitengebied een uitnodiging gekregen voor een informatieavond over de uitrol van glasvezel in het buitengebied van de gemeentes Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Doetinchem. Eén van deze avonden vindt plaats in Netterden. Op 13 december bij Partycentrum Terhorst is men welkom om zich te laten informeren.

Kijk voor meer informatie alvast op de website van glasvezel buitenaf! (klik hier)