Bel nu om een ritje met de dorpsauto te reserveren!

06 – 23 972 978

Vergeet niet dit nummer in je telefoon op te slaan!

nov 09

Proef met de dorpsauto’s wordt verlengd!

Onze dorpsauto rijdt nu al 1,5 jaar en we zijn er dik tevreden mee!

De Gemeente Oude IJsselstreek heeft nu besloten dat het proefproject tot en met 31 maart 2019 wordt verlengd. Dit is natuurlijk prachtig nieuws! We willen iedereen bedanken die ons tot nu heeft gesteund. Zonder onze vrijwilligers, zonder de sponsors en zonder de steun van de gemeente en de provincie was dit project nooit tot een succes geworden!

Eén jaar bleek te kort om alle mogelijkheden en kansen te kunnen benutten, we zijn daarom blij dat we nu zeker nog een aantal jaren vooruit kunnen. Samen met de Gemeente Oude IJsselstreek gaan wij nu kijken welke mogelijkheden er zijn om nog beter aan de wensen en behoeften van onze inwoners te voldoen, en hoe de dorpsauto nog beter als aansluiting op het euregionaal vervoer kan functioneren.

De stichting gaat zich nu verdiepen in de mogelijkheden om de dorpsauto ook na 2019 voor Netterden te behouden. Heb je vragen of opmerkingen? Of goede ideeën? Stuur een mailtje of bel!

Kijk voor de persmededeling van de Gemeente op:

https://www.oude-ijsselstreek.nl/nieuws/proef-met-dorpsautos-wordt-verlengd

Dorpsauto_1

 

jun 06

Aangepaste dienstregeling Dorpsauto Kermis 2017

Nog een paar daagjes en het is weer Kermis in ons prachtige kerkdorpje. We hopen op goed weer, en wat betreft de vooruitzichten ziet het er best mooi uit.

Omdat enkele van onze chauffeurs ook graag kermis vieren, is er een aangepaste dienstregeling. In principe zullen we proberen om zoveel mogelijk gewoon door te blijven rijden, maar we willen iedereen vriendelijk verzoeken om de ritjes die moeten plaatsvinden tussen zaterdag 10 en dinsdag 13 juni, zoveel mogelijk voor vrijdag aanstaande door te geven.

Alvast bedankt en tot ziens op de kermis!

 

mei 30

Pleinspektakel en Kermis 2017

Het beloven drukke weken in Netterden te worden!

Aankomende zondag organiseert Fanfare Concordia haar jaarlijks Pleinspektakel. Vanaf 11:00 geven zij weer een divers en gezellig programma ten gehore. Vervolgens zijn er weer allerlei activiteiten georganiseerd, zo is er ook weer het welbekende bierkratten stapelen. Het bandje Highfive gaat zorgen voor een mooie muzikale omlijsting.

Het weekend erop is het weer kermis in Netterden.

Kijk voor de programma’s van beide events op de posters hieronder:

 


mrt 28

Rabobank Clubkas Campagne 2017

Ook dit jaar organiseert de Rabobank weer een Clubkas Campagne. Ben je lid van de Rabobank, dan kun je door middel van jou stem bepalen welke club of organisatie een financieel steuntje in de rug krijgt.

In totaal is er € 150.000,- beschikbaar. En elke stem is geld waard, dus elke stem telt!

Natuurlijk zullen ook de verenigingen uit Netterden weer deelnemen.

Stem daarom tussen 7 april en 21 april op de clubs en verenigingen die jij belangrijk vind! 

Rabobank Clubkas Campagne 2017

mrt 28

Kern met Pit winnaar 2017!

Project “Mach Mit!” van VLN heeft samen met een grote groep vrijwilligers uit Netterden en Emmerik de Eerste prijs van Kern met Pit van 2017 weten te bemachtigen!

Een top prestatie! Herzlichen Glückwunsch und viel Erfolg und Spaß beim feiern!

Wil je meer lezen over het project, kijk dan ook op de website van Kern met Pit! of lees dit krantenartikel voor meer informatie!

 

 

mrt 14

Ga jij stemmen?

Ga jij morgen ook stemmen?
De dorpsauto rijdt je gratis naar je stembureau!
We rijden tussen 15:00 en 19:00 uur. Bel ons: 06 – 23 972 978

feb 23

Eénvandaag terugkijken!

Vandaag was Netterden weer even wereldberoemd. Dat zijn we wel vaker, zo bijzonder zijn we wel, maar toch is het elke keer weer even speciaal. Op Eénvandaag, NPO 1, kwam een leuk stukje over onze dorpsauto. Onze vrijwilliger Henk heeft de auto super in beeld gebracht!

Een stukje TV over hoe nuttig onze auto is, en waarom deze initiatieven goed zijn voor kleine gemeenschappen als Netterden. En omdat het westen het woordje graag hoort, moest natuurlijk het woord krimp er ook aan te pas komen. Wij in Netterden weten natuurlijk dat ons dorpje niet gaat krimpen, daar zijn we veel te gezellig voor.

Tsja, onze “Chinese Elektro-Leasebak”, of zoals wij ‘m noemen, onze rijdende keukentafel, is inderdaad vooral een leefbaarheids- en gezelligheidsproject, dat hebben ze goed gezien!

Kijk het fragment snel terug via de onderstaande video!

feb 23

Eénvandaag op bezoek bij de Dorpsauto!

Vanavond is vanaf 18:15 op Eénvandaag (NPO 1) de dorpsauto te zien! 
Superleuk dat ons idee zoveel aandacht krijgt. We mogen trots op ons mooie dorpje zijn!

jan 16

Glasvezel informatiebijeenkomst

Aan alle inwoners van Netterden en omstreken,

Graag nodigen wij je uit voor de informatiebijeenkomst over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 januari, om 20:00 uur, bij Partycentrum Terhorst (Emmerikseweg 2).

Woon je niet in het buitengebied, maar in een dorpskern?

Wij horen het liefst van zoveel mogelijk inwoners of zij interesse hebben in de aanleg van glasvezel. Deze informatie kunnen wij dan bundelen om samen met de initiatiefgroep te lobbyen voor glasvezel in de dorpskernen. Weet je niet zeker of je bij de kern of het buitengebied hoort? Kijk even op het kaartje.

Kortom, alle inwoners van Netterden en omstreken zijn welkom!

Wie heeft dit project opgestart?

Oude IJsselstreek op Glas is een initiatief van een aantal burgers uit de Gemeente Oude IJsselstreek. Ze hebben geen commercieel belang, en hebben zich tot doel gesteld om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over snel internet. Samen met de belangenverenigingen en organisaties uit de verschillende dorpen, willen zij nu draagvlak creëren voor glasvezel in de buitengebieden van onze gemeente.

Platform Oude IJsselstreek Op Glas aan het woord

Of het nu gaat om zorg, scholen, leerlingen, thuiswerkers, boeren, ondernemers, of iemand die thuis Netflix wil kijken, internet speelt een steeds belangrijker wordende rol in onze samenleving. Glasvezel is de snelste, de beste, de meest robuuste en meest duurzame optie voor onze gemeente. Nu het binnen handbereik is, moeten we deze kans met beide handen aanpakken om onze leefbaarheid en vooruitzichten te verbeteren.

De aanleg van glasvezel in de Achterhoekse buitengebieden en in andere gemeenten is nu begonnen. Bewoners in de buitengebieden van de Oude IJsselstreek zullen de kans krijgen om glasvezel aan te vragen tijdens het eerste kwartaal 2017. Dan zal de “Glasvezel buitenaf” campagne van CIF en Cogas BV beginnen. Om glasvezel te kunnen aanleggen moet 50% van de buitengebieden bewoners in de Oude IJsselstreek een glasvezelabonnement afnemen.

Het is nu of nooit!

Kijk voor meer informatie op www.OudeIJsselstreekOpGlas.nl.

 

Stichting ’t Gemeynt Netterden ziet veel kansen in de aanleg van glasvezel. Heb je al vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via of 06 – 23 972 978. Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen wat betreft glasvezel in Netterden? Kijk dan regelmatig op onze website, www.gemeyntnetterden.nl.

Met vriendelijke groeten en tot woensdag!

Bestuur stichting ’t Gemeynt Netterden

 

Adressen in het ‘witte’ gebied zijn potentiële kandidaten voor de aanleg van glasvezel. Voor Netterden zijn er 39 adressen in het ‘witte’ buitengebied. Voor de aanleg van glasvezel in het grijze gebied, moeten we ons nog sterk gaan maken.
Woon je in het grijze gebied en wil je ook glasvezel? Laat van je horen! (Bron afbeelding
OudeIJsselstreekOpGlas.nl)

jan 09

Actief het nieuwe jaar in!

De stichting organiseert in januari een tweetal informatiebijeenkomsten voor en met de inwoners van Netterden.

Woensdag 11 januari 20:00 in de Bank (Netterdensestraat 8) gaan wij samen met de gemeente en de inwoners overleggen over een nieuwe inric
hting van het voetpad tussen de Bryde en de Acacialaan. Het voetpad kent op dit moment wat achterstallig onderhoud. Het doel is dat het pad weer netjes en beter begaanbaar wordt. De stichting gaat samen met de inwoners en de gemeente een plan uitwerken en daarvoor hebben we jullie hulp nodig. Heb jij een goed idee? Geef het aan ons door!

Woensdag 18 januari is er vanaf 20:00 bij Partycentrum Terhorst een informatiebijeenkomst over glasvezel in het buitengebied. Meer informatie over glasvezel kun je nalezen op https://www.oudeijsselstreekopglas.nl/. Voor deze avond is aanmelden (tot 13 januari) gewenst.

Heb je verder nog suggesties over wat er beter kan in Netterden en omstreken? Neem contact met ons op, we pakken het op!