Bel nu om een ritje met de dorpsauto te reserveren!

06 – 23 972 978

Vergeet niet dit nummer in je telefoon op te slaan!

jan 15

Dorps- en Deelauto projecten in ontwikkeling

Vanochtend stond er weer een mooi stukje in de krant over de ontwikkelingen rondom dorps- en deelauto’s. Gemeente Aalten heeft haar eigen ervaringen opgedaan met het project MobielGedeeld. De teams achter de dorpsauto’s Netterden en Breedenbroek zijn nog steeds regelmatig in overleg met de Gemeente Oude IJsselstreek en de Provincie Gelderland om van elkaar te blijven leren, aanschuiven mag wat ons betreft altijd!

Krantenartikel over het stopzetten van het project MobielGedeeld in de Achterhoek

nov 30

Informatieavond Glasvezel Buitenaf

De afgelopen dagen hebben alle inwoners van het buitengebied een uitnodiging gekregen voor een informatieavond over de uitrol van glasvezel in het buitengebied van de gemeentes Oude IJsselstreek, Montferland, Doesburg en Doetinchem. Eén van deze avonden vindt plaats in Netterden. Op 13 december bij Partycentrum Terhorst is men welkom om zich te laten informeren.

Kijk voor meer informatie alvast op de website van glasvezel buitenaf! (klik hier)

nov 09

Proef met de dorpsauto’s wordt verlengd!

Onze dorpsauto rijdt nu al 1,5 jaar en we zijn er dik tevreden mee!

De Gemeente Oude IJsselstreek heeft nu besloten dat het proefproject tot en met 31 maart 2019 wordt verlengd. Dit is natuurlijk prachtig nieuws! We willen iedereen bedanken die ons tot nu heeft gesteund. Zonder onze vrijwilligers, zonder de sponsors en zonder de steun van de gemeente en de provincie was dit project nooit tot een succes geworden!

Eén jaar bleek te kort om alle mogelijkheden en kansen te kunnen benutten, we zijn daarom blij dat we nu zeker nog een aantal jaren vooruit kunnen. Samen met de Gemeente Oude IJsselstreek gaan wij nu kijken welke mogelijkheden er zijn om nog beter aan de wensen en behoeften van onze inwoners te voldoen, en hoe de dorpsauto nog beter als aansluiting op het euregionaal vervoer kan functioneren.

De stichting gaat zich nu verdiepen in de mogelijkheden om de dorpsauto ook na 2019 voor Netterden te behouden. Heb je vragen of opmerkingen? Of goede ideeën? Stuur een mailtje of bel!

Kijk voor de persmededeling van de Gemeente op:

https://www.oude-ijsselstreek.nl/nieuws/proef-met-dorpsautos-wordt-verlengd

Dorpsauto_1

 

jun 06

Aangepaste dienstregeling Dorpsauto Kermis 2017

Nog een paar daagjes en het is weer Kermis in ons prachtige kerkdorpje. We hopen op goed weer, en wat betreft de vooruitzichten ziet het er best mooi uit.

Omdat enkele van onze chauffeurs ook graag kermis vieren, is er een aangepaste dienstregeling. In principe zullen we proberen om zoveel mogelijk gewoon door te blijven rijden, maar we willen iedereen vriendelijk verzoeken om de ritjes die moeten plaatsvinden tussen zaterdag 10 en dinsdag 13 juni, zoveel mogelijk voor vrijdag aanstaande door te geven.

Alvast bedankt en tot ziens op de kermis!

 

mei 30

Pleinspektakel en Kermis 2017

Het beloven drukke weken in Netterden te worden!

Aankomende zondag organiseert Fanfare Concordia haar jaarlijks Pleinspektakel. Vanaf 11:00 geven zij weer een divers en gezellig programma ten gehore. Vervolgens zijn er weer allerlei activiteiten georganiseerd, zo is er ook weer het welbekende bierkratten stapelen. Het bandje Highfive gaat zorgen voor een mooie muzikale omlijsting.

Het weekend erop is het weer kermis in Netterden.

Kijk voor de programma’s van beide events op de posters hieronder:

 


mrt 28

Rabobank Clubkas Campagne 2017

Ook dit jaar organiseert de Rabobank weer een Clubkas Campagne. Ben je lid van de Rabobank, dan kun je door middel van jou stem bepalen welke club of organisatie een financieel steuntje in de rug krijgt.

In totaal is er € 150.000,- beschikbaar. En elke stem is geld waard, dus elke stem telt!

Natuurlijk zullen ook de verenigingen uit Netterden weer deelnemen.

Stem daarom tussen 7 april en 21 april op de clubs en verenigingen die jij belangrijk vind! 

Rabobank Clubkas Campagne 2017

mrt 28

Kern met Pit winnaar 2017!

Project “Mach Mit!” van VLN heeft samen met een grote groep vrijwilligers uit Netterden en Emmerik de Eerste prijs van Kern met Pit van 2017 weten te bemachtigen!

Een top prestatie! Herzlichen Glückwunsch und viel Erfolg und Spaß beim feiern!

Wil je meer lezen over het project, kijk dan ook op de website van Kern met Pit! of lees dit krantenartikel voor meer informatie!

 

 

mrt 14

Ga jij stemmen?

Ga jij morgen ook stemmen?
De dorpsauto rijdt je gratis naar je stembureau!
We rijden tussen 15:00 en 19:00 uur. Bel ons: 06 – 23 972 978

feb 23

Eénvandaag terugkijken!

Vandaag was Netterden weer even wereldberoemd. Dat zijn we wel vaker, zo bijzonder zijn we wel, maar toch is het elke keer weer even speciaal. Op Eénvandaag, NPO 1, kwam een leuk stukje over onze dorpsauto. Onze vrijwilliger Henk heeft de auto super in beeld gebracht!

Een stukje TV over hoe nuttig onze auto is, en waarom deze initiatieven goed zijn voor kleine gemeenschappen als Netterden. En omdat het westen het woordje graag hoort, moest natuurlijk het woord krimp er ook aan te pas komen. Wij in Netterden weten natuurlijk dat ons dorpje niet gaat krimpen, daar zijn we veel te gezellig voor.

Tsja, onze “Chinese Elektro-Leasebak”, of zoals wij ‘m noemen, onze rijdende keukentafel, is inderdaad vooral een leefbaarheids- en gezelligheidsproject, dat hebben ze goed gezien!

Kijk het fragment snel terug via de onderstaande video!

feb 23

Eénvandaag op bezoek bij de Dorpsauto!

Vanavond is vanaf 18:15 op Eénvandaag (NPO 1) de dorpsauto te zien! 
Superleuk dat ons idee zoveel aandacht krijgt. We mogen trots op ons mooie dorpje zijn!